Missie

Jouw lichaam en jouw geest (body and mind) bepalen wie je bent!

Voor jouw optimale gezondheid heb je dus een goed gebalanceerd lichaam met een heldere geest nodig. Jouw optimale gezondheid maar kan bereiken als je lichamelijk, biochemisch, rationeel en emotioneel in evenwicht bent. . Het is onze missie jou te helpen bij het vinden van jouw evenwicht. Jouw evenwicht in je lichaam, je evenwicht tussen je lichaam en je geest

Een gezond menselijk lichaam met al zijn functies is de eerste vereiste om goed te bewegen, om je goed te voelen. Onze lichaamsbouw ligt voor een stuk vast in onze genen.

Hoe ons lichaam evolueert door de jaren, wordt mee bepaald door onze lichaamshouding en onze bewegingen: "Hoe we ons lichaam gebruiken."
Maar ook te weinig beweging veroorzaakt verstijving en verklevingen tussen onze weefsels. Een vergevorderd stadium van verklevingen zal niet meer vanzelf oplossen. Dan ontstaan chronische klachten, zoals gewrichtsklachten maar ook viscerale klachten.

In onze lichaam spelen zich oneindig veel biochemisch processen af. Zoals: onze stofwisseling, onze ademhaling, ons metabool evenwicht, onze vertering, ons hormonaal evenwicht, onze energie... Deze processen hebben ook een grote invloed op hoe we ons lichaam bewegen. Een verstoring van een orgaanfunctie beïnvloedt onze lichaamshouding en onze bewegingen.

Maar naast ons lichaam is wat wij denken en voelen ook belangrijk! Ons denken bepaalt wat we doen en ons voelen maakt hoe we dat doen. Via ons onwillekeurig zenuwstelsel wordt dit weerspiegeld op je lichaam. Door deze 'drive' van ons doen en laten kan het lichaam zijn balans verliezen. Denk positief en voel dat je hierin ook  innerlijk kan blijven groeien. Deze drive heeft een sterk lichaam nodig!

Door de levensjaren neemt de lichamelijke draagkracht af door allerlei doorgemaakte ziektes, trauma's, aandoeningen en degeneratieve processen. Ook als je al één of meerdere letsels hebt , is het van primaire belang om voor jouw lichaam zorg te dragen en weer een evenwicht te zoeken.

Wat je ook doormaakte, je lichaam en psyche zijn de twee peilers van wie je zal zijn!

Verzorg jouw lichaam! Vind je evenwicht! Voel je goed! Verhoog je levensenergie!

Wacht niet tot later!

MENS SANA IN CORPORE SANO