Osteopathie en sport

Sporten is een ideale manier om de belastbaarheid van je lichaam te vergroten. Maar sporten is ook een belasting voor het lichaam. Bij "start to sport" ga je op zoek naar die belastingsgrens van jouw lichaam. Maar verder gaan dan je lichaam aankan, veroorzaakt overbelastingsletsels. Bij intensieve sporters kan een kleine lichamelijke beperking een verstoring in de beweging geven en de prestaties beïnvloeden.

Osteopathie is een geschikte aanvulling bij je trainingen en andere therapieën om je lichaamsrestricties te behandelen, je lichaamsbelasting in te schatten en om blessures die blijvend terug keren te behandelen. Denk maar aan een chronische achillespeesontsteking, liesproblemen, adductorentendinitis, hoofdpijn bij wielrenners...

Ook preventief een osteopaat consulteren, loont zich. Klachten of blessures zijn vrijwel altijd een optelsom van factoren. De osteopathie heeft een unieke kijk op het ontstaan van klachten en blessures. Vaak kan de osteopaat aan de compensaties van het lichaam merken dat er zich klachten aan het ontwikkelen zijn. Zoveel mogelijk van die factoren preventief te behandelen, voorkomt klachten.