Fibromyalgie en CVS

Een follow-up programma gebaseerd op praktijkervaring, pijnbegeleiding, een cardiovasculair oefenprogramma. Alles gebaseerd op het ritme van elke patiënt.

Chronische spierpijnen, chronische vermoeidheid..... Het overkomt je niet zomaar.

Het is geen spierziekte maar ontstaat door het opstapelen van aanhoudende stress, met nieuwe spanningen gecombineerd met erge vermoeidheid.

Klinisch wordt er op verschillende medische domeinen naar de oorzaak gezocht. Er is nog geen specifieke oorzaak gevonden alhoewel vele van deze patiënten een chronische (virale) infectie, een langdurige stressperiode, metabole stoornissen of een trauma in hun voorgeschiedenis doormaakten. Hopelijk brengt de medische wetenschap hier snel meer klaarheid in. Stress, mentale belasting, fysieke en mentale vermoeidheid, laag zelfbeeld, onzekerheden zijn uitlokkende factoren.

Fibromyalgie en CVS patiënten hebben de alarmsignalen van hun lichaam genegeerd en voor ze het beseften hun lichaam totaal uitgeput.

Onze therapie heeft de intentie deze vicieuze cirkel te doorbreken. De behandeling bestaat uit manuele technieken, soft Tissue technieken, een cardiovasculair oefenschema, "Change pain" management en follow-up.

Deze behandelingen vinden 1 tot 2 keer per week plaats en worden gespreid over een lange periode. Hierbij is de begeleiding van de patiënt van primair belang. De patiënt leert opnieuw zijn grenzen kennen, op fysiek en energetisch vlak. Het doseren van zijn fysieke inspanning , met vermindering van pijn en verbetering van de levenskwaliteit is het doel van deze behandelingen.

Deze behandelingen verwachten een actieve medewerking van de patiënt.